Waarom de automotive met een Customer Data Platform aan de slag móet

Of je nu dealer, leasemaatschappij of importeur bent, waarschijnlijk loop je tegen dit probleem aan: een oceaan aan data en een labyrint aan systemen, maar een gebrek aan inzicht in klanten en prospects.

Wie zijn onze klanten eigenlijk

Ze blijven uit de showroom of garage weg. Waar wonen ze? Waar rijden ze nu in? Zijn ze wel of niet toe aan een nieuwe auto? Zo ja, welk model van welk merk? Willen ze elektrisch, hybride of zelfs op waterstof rijden? En wie zijn die mysterieuze eindberijders? Leasemaatschappijen leren ze graag kennen!

Welke gegevens kloppen?

Al die verschillende gegevens die vastzitten in statische datasilo’s maken het bijna onmogelijk om na te gaan welke gegevens betrouwbaar zijn. En als je niet de expertise in huis hebt om de data op te schonen, waar baseer je de bedrijfsvoering eigenlijk op?

Waarom levert online marketing niet de gewenste ROI op?

Beslissers verschillen qua rol per bedrijf en er is veel verloop. Heb je de data niet op orde? Dan mailt marketing naar verlopen adressen en belt sales naar mensen die elders werken. Dat zorgt ervoor dat campagnes niet de gewenste ROI opleveren. Zonde!

Het cruciale punt waar automotive kan winnen

Het ontbreekt niet aan klantgegevens in de mobiliteitsbranche. En dat is nu juist het grote probleem. Na jaren van fusies en overnames kampen zowel dealers als leasemaatschappijen met een waar systemenlabyrint. Eentje inclusief tal van aparte datasilo's met waardevolle data in verouderde systemen die niet voldoen aan de hoge eisen van nu - laat staan dat ze met elkaar praten.

Ontdek een nieuwe manier van doelgroep targeting met Carsonicx

Als leasemaatschappij of dealer zou je het liefst je nieuwe modellen een vliegende start geven. Bij voorkeur zou je dan buiten je klantenbestand gaan kijken om te zien wat de mobiliteitswensen zijn en daarop inspringen. Dat is nu juist wat Carsonicx voor je doet.

DaaS: het antwoord voor de mobiliteitsbranche

De mobiliteitsbranche is op dit moment flink in beweging en leasemaatschappijen bewegen mee om pure mobiliteitsaanbieders te worden. Door toenemende datastromen – en daarmee de intelligentie – vanuit voertuigen gaat er de komende jaren namelijk flink wat veranderen.

Moderne leasemaatschappijen pakken het steeds slimmer aan

Met trots presenteren wij van 4orange de nieuwe wijze van doelgroepbenadering voor de mobiliteitsbranche! Of het nu gaat om het beter bedienen van huidige klanten of het bepalen van doelgroepen voor producten of diensten, wij staan voor je klaar.

4orange mobiliteitssurvey toont trends in mobiliteit

Dat mobiliteit door de jaren heen wijzigt, is niets nieuws. Zo werd de volledig elektrische auto populair, werd private lease het nieuwe normaal en zorgde de toename van autobezitters voor dichtslibbende steden, waarop weer overheidsbeleid volgde.

Gebruiksvriendelijk en kosteneffectief

Het dedicated Customer Data Platform (CDP) 4orange Connect is niet te vergelijken met functies die sommige CRM-pakketten bieden. Het is gebruiksvriendelijker, kosten-effectiever, meer gespecialiseerd en alle processen zijn transparant. Alles is AVG-proof en te auditen. Zo automatiseer je marketing & sales en voldoe je altijd aan alle relevante wet- en regelgeving.

360°
klantbeeld

Met het Customer Data Platform Connect komen databronnen uit verschillende operationele systemen moeiteloos bijeen. Het creëren van een Golden Record Structuur zorgt voor een eenduidig 360° klantenbeeld.

Leasemaatschappij Terberg wil minder leaseauto's op de weg

Toen Rogier van Ewijk aantrad als CEO van leasemaatschappij Terberg Business Lease Group was zijn opdracht duidelijk: zorg voor groei in een toekomstvast businessmodel. Meer volume, nóg meer leaseauto's op de weg is daarbij niet de goede route, stelt hij. "Wij zetten in op datagedreven slimme mobiliteitsoplossingen. Dat vergt een transformatie van een klassiek leasebedrijf naar een IT- en datagedreven marketingorganisatie."

LEES DE CASE VAN TERBERG BUSINESS LEASE GROUP

Specialist in de mobiliteitsbranche

GARANTIES

Connect garandeert maximaal resultaat!

PLAN ONLINE CONNECT DEMO

Welke kanalen kan ik met Connect verbinden?

In principe kunnen alle data kanalen met Connect worden verbonden. Zowel offline- (bijvoorbeeld telefoon en post) als online kanalen ( bijvoorbeeld website, social). Maar ook losse datafiles en campagne- of visualisatie tooling kunnen eenvoudig verbonden worden met Connect.

Wat is het verschil tussen Connect en andere CDP’s/ DMP’s?

– Connect is een Nederlands product met goede support en service
– Zeer snelle implementatieprocedure waardoor je in ca. 2 maanden up-and-running bent
– Alle data bronnen, zowel online en offline, zijn te verbinden
– Standaard API koppelingen met de meest gebruikte systemen
– Scherpe tarieven zonder concessies te hoeven doen op functionaliteit of kwaliteit

Waar staat mijn data wanneer Connect wordt gebruikt?

Connect wordt on-premiss of in een private cloud gehost. Dit houdt in bij jullie op locatie of op een server van een geronnommeerd A-klasse datacenter in Nederland.

Hoe lang duurt het implementeren van Connect?

De snelle implementatie van Connect is een van onze grootste assets. Waar andere CDP’s en DMP’s vele maanden of zelfs jaren nodig hebben om up en running te zijn, realiseren wij een volledig operationeel systeem in een paar weken. Dat scheelt tijd en zorgt direct voor veel lagere kosten.

Hoe zit het met benodigde kennisniveau voor gebruik van Connect? Kan ik op hulp of training rekenen?

Connect is een zeer gebruiksvriendelijk platform. Natuurlijk zorgen wij voor alle benodigde training voor jullie gebruikers. Daarnaast zijn de specialisten van Connect altijd beschikbaar voor support.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hiernaast vind je een aantal veelgestelde vragen van onze relaties. Voel je vrij om contact op te nemen als je het antwoord op je vraag hier niet vindt.

DOWNLOAD STAPPENPLAN

Wat krijg ik als ik een demo boek?

Wij geloven niet in standaard demo’s of gelikte filmpjes om jou te overtuigen van de kwaliteiten van Connect. Het gaat erom wat jouw uitdaging is en wat jij van een CDP als Connect verwacht. We bieden daarom live via Teams of Zoom een sessie aan. In twintig minuten presenteert Joyce je in essentie wat je met Connect kunt en gaat daarbij in op jouw specifieke vragen, zodat je je écht een goed beeld kunt vormen.

PLAN EEN DEMO

NEEM CONTACT OP

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN